budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 23 Фебруар 2012

Узгој, чување и разможавање приплодних јуница

P2230152

У великој сали Скупштине општине Житорађа, 23.02.2012. године, одржано је предавање на тему „Узгој, чување и разможавање приплодних јуница„. Предавње је одржао професор Григорије Трифуновић из Београда, шеф катедре за сточарство пољопривредног Факултета у Земуну.

Предавање је организовала служба за развој пољопривреде општине Житорађа а у склопу активности на реализацији пројекта поделе 250 приплодних јуница мештанима општине Житорађа. Предавању је присуствовало више од 150 заинтересованих грађана наше општине, који су, или планирају да конкуришу за доделу једне од двестотине педесет јуница.

Присутни су показали велико интересовање за тему, активно учествовали и постављали питања везана за начин чувања, исхране и размножавања јуница.

Поред председника општине Горана Стојковића, председника СО Зорана Ђокића, заменика председника општине Јовице Станисављевића, предавању су присуствовали и представници осигуравајућих друштава Дунав осигурање и Делата ђенерали осигурање, који су представили своје начине осигурања приплодних јуница.

Крајњи рок за конкурисање за доделу приплодних јуница је 29. фебруар текуће године. До данас је конкурисало више од 130 домаћина. Комисија за оцену је већ почела да обилази терен и оцењује пријављене кандидате и услове чувања који су предвиђени за бодовање.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.