budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Среда, 24 Октобар 2012

ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У РЕЧИЦИ

dsc09402У недељу, 21. октобра, а на спомен светих Отаца Седмог Васељенског Сабора, Преосвештени Епископ нишки Господин Др Јован у селу Речица у општини Житорађа, осветио је Цркву светог Оца Николаја мириликијског чудотворца.

dscn8068На темељима древне светиње, трудом господина Добривоја Милића из Речице саграђен је нови храм који ће бити место молитвеног сабирања око Имена Божијег народа овога села и околине.

dscn8158

Светој Литургији, поред многобројног народа из села Речице, Житорађе и околине, присуствовало је и општинско руководство и представници значајнијих институција и организација општине.

dscn8127

По свршетку свете Литургије, Преосвештени Владика Јован је својом беседом поучио мноштво сабраних Боготражитеља, и поводом освећења цркве заслужнима доделио одликовања. Господину Добривоју Милићу, ктитору ове светиње додељен је орден светог Цара Константина иначе највише одликовање Епархије нишке, а осталим саучесницима на овом благословеном делу подизања новог храма додељене су грамате и благодарнице.

Ова велика и уистину значајна светковина настављена је свенародним слављем, дечијом фолклорном игром и песмом, рециталима и хорским наступом, а на послетку и трпезом љубави под тремом новосаграђеног конака. Саборност.dscn8002

dscn8143

dscn8148

dscn8156

dscn8167

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.