budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Петак, 26 Октобар 2012

Додељен уговор о донацији

Шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадор Венсан Дежер, уручио је јуче уговоре о додели бесповратних средстава за 13 пројеката организација цивилног друштва и институција локалних самоуправа на југу Србије. Пројектне активности вредне више од 110.000 евра финансираће Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Р. Србије преко Програма европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС.

У оквиру другог круга позива Фонда за учешће грађана ЕУ ПРОГРЕСа, на југу Србије биће финансирано четири пројекта у Лесковцу, два у Лебану, док ће по један бити спроведен у Врању, Прешеву, Житорађи, Сурдулици, Владичином Хану, Босилеграду и Блацу. Њихови главни циљеви биће да подрже запошљавање младих и развој села, да помогну особама са инвалидитетом и грађанима ромске националности у остваривању бољих услова за живот, као и да унапреде механизме за поштовање родне равноправности и промовишу међуетничку толеранцију. 

Свечаном уручењу Уговора присуствовао је и Горан Стојковић, председник општине Житорађа. Пројекат под називом "Учешће грађана у процесу доношења одлуке о буџету општине" реализоваће општина Житорађа са Удружењем "Уради нешто" из Житорађе, као партнером на реализацији пројекта.

Циљ пројекта је оснаживање улоге грађана у процесу доношења одлуке о Буџету општине и њихово активно учешће и утицај на одлуку о буџету општине за 2013. годину. Трајање пројекта је до маја 2013. године. Пројекат ће се реализовати кроз осам активности а кроз планирану временску динамику. Анкетирање, састанци, трибине и информисање грађана о пројекту и буџету општине су само неке од активности које ће се спроводити у току реализације пројекта.

Вредност пројекта је 1.078.500 динара, од чега је 939.000 динара учешће донатора а износ од 139.500 динара учешће општине и Удружења.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.