budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Уторак, 20 Новембар 2012

О буџету општине за 2013.

budzet stand Укључивања грађана у планирање општинског буџета

 Општинска управа Житорађе заједно са Удружењем „Уради нешто“ и БИРН из Београда отпочиње акцију укључивања грађана Житорађе у планирање буџета за 2013. годину.

 Овај пројекат финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и влада Републике Србије преко Програма европског партнерства с општинама – ЕУ ПРОГРЕС.

  Наши суграђани ће моћу да кроз низ догађаја дају своје мишљење о томе на који начин треба трошити новац из буџета и моћи ће да оцене важност пројеката које је управа одредила као приоритетне за наредни период.

 Општинаска управа на овај начин шаље поруку грађанима да је отворена за њихове сугестије, а грађани би требало да ту прилику искористе и покажу у којој мери им је стало до будућег развоја наше општине.

 Организације које спроводе ову акцију организоваће јавне трибине у месним заједницама организоваће анкетирање грађана о приоритетима за наредну годину и у ту сврху је постављан штанд у услужном центру општине где грађани могу у потпуности да се информишу о начину спровођења анкете и биће организован Локални буџетски форум непосредно пре гласања о буџету на Општинском већу.

 Штанд ће бити постављен у периоду од 21.11. – 15.12.2012. године.

 Циљ овог пројекта је да грађани стекну пуну информацију о томе на који начин се прикупља и троши новац из буџета наше општине и да дају оцену онога што је општина проценила да је најважније радити у 2013. години.

 Позивамо вас да узмете учешће у овој акцији и тако нам помогнете да дођемо до бољег буџета и до боље сарадње између управе и грађана.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.