budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Понедељак, 17 Децембар 2012

УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ БУЏЕТА ЗА 2013.

za budzet

Чланови Општинског већа општине Житорађа, на седници одржаној 14.12.2012. су усвојили Предлог одлуке о буџету општине Житорађа за 2013. годину.

Након седнице, у сарадњи са БИРН-ом је одржан буџетски форум, на коме је представљен пројекат "Учешће грађана у процесу доношења одлуке о буџету општине".

У оквиру реализације пројекта "Учешће грађана у процесу доношења одлуке о буџету општине", који финансирају ЕУ, Влада Швајцарске и Влада Р. Србије преко програма партнерства са општинама - ЕУ ПРОГРЕС спроведена је и анкета. У оквиру анкете, подељено је 1000 анкетних листића. Анкета је спроведена у Услужном центру општине Житорађа, Средњој школи, Јавним установама и предузећима, као и по Месним заједницама.

ucenici

Скоро пет стотина мештана наше општине се одазвало позиву и доставили су своје "гласове" за приоритетне пројекте које треба реализовати у 2013. години.

Чланови Општинског већа су прихватили резултате и послушали "глас" народа, те су се у Предлогу Одлуке о буџету општине нашла и три првопласирана приоритета за 2013. годину:

  1. Учешће у изградњи канализација и водовода у Месним заједницама,
  2. Унапређење производње и помоћ пољопривредницима и
  3. Поправка паркета у Спортској хали у Житорађи.

ops vece

Презентација "Буџет у малом" се може погледати и преузети на овој вези. На седници Скупштине општине, 17.12.2013. године, одборници СО Житорађа треба да усвоје Одлуку о буџету општине Житорађа за 2013. годину, којим су дефинисани приходи и расходи из буџета општине.

За усвајање Одлуке о буџету Општине Житорађа, потребно је да ЗА гласа најмање 16 одборника од укупно 31, колико одборника има СО Житорађа.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.