budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 09 Мај 2013

Фестивал науке у Житорађи

nauka 1

У организацији Средње школе из Житорађе јуче је у бископској сали Народне библиотеке одржан први фестивал науке под називом „Без муке до науке“.

Своје експерименте из области природних наука извели су ученици Средње школе из Житорађе. Ученици средње школе су уз помоћ својих професора и организовали овај фестивал са жељом да најширој јавности прикажу оно што су током школовања научили и жељом да ово постане традиционална манифестација. Поред ученика Средње школе, на фестивалу науке своје штандове су имали и Природно – математички факултет из Ниша, одсеци за хемију и биологију, Основна школа „Топлички хероји“ из Житорађе и Гимназија 9. Мај” из Ниша.

nauka 2

Овај фестивал науке је само део васпитно-образовних активности Средње школе у Житорађи, која последњих година активно ради на промоцији науке и образовања, као и најбоља потврда квалитета рада школе – истакао је Бобан Стевић, директор школе и додао да је школа последњих година модернизована у смислу опремања новим наставним средствима и опремом. Такође, уведени су нови образовни профили и то: финансијски администратор, машински техничар моторних возила и огледно одељење пољопривредних техничара. За разлику од школа које не могу да упишу планирани број ученика, интересовање основаца за школовање у Средњој школи у Житорађи сваке године превазилази могућности уписа.

Идејни творац фестивала и координатор свих активности везаних за организацију фестивала науке Милица Станисављевић, професор биологије у Средњој школи у Житорађи. Она се захвалила свим учесницима фестивала на труду и времену уложеном у организацију и наступ на фестивалу.Посебну захвалност, по њеним речима, школа дугује Канцеларији за младе Општине Житорађа, као и бројним спонзорима који су допринели да се овај фестивал одржи.

nauka 3

Фестивал је био отворен током целог дана а интересовање деце и грађана је превазишло очекивања па се морало чекати у реду како би се посетили штандови. Интересантно је што су фестивал посетили и малишани из предшколске установе „Прва радост“ из Житорађе.

У нади да ће ова манифестација постати традиционална, Средња школа из Житорађе позива остале школе да крену путем промоције науке и образовања, а ово сматрају добрим начином за постизање овог циља.eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.