budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 12 Децембар 2013

РУКОМЕТАШИ ПАРТИЗАНА ИГРАЛИ ХУМАНИТАРНУ УТАКМИЦУ

5 utakmica

Рукометаши Партизана одиграли су две утакмице у Житорађи да би помогли Невени Јанковић, којој је потребна хитна операција због проблема са плућима.

Невенина плућа раде само 20 одсто, због чега јој је потребна операција, а тај захват кошта 120.000 евра.

 Да би до операције дошло, Невени је потребно још 30.000 евра. Остатак су прикупили мештани Житорађе, њене комшије, а сада су им се придружили и црно-бели, који су у Житорађе дошли су две екипе, кадетима и првим тимом.

На обе утакмице хала је била пуна, а навијање као да се игра Лига шампиона. Резултат утакмице између Житорађа и Партизана био је другом плану.

6 utakmica

Са шеснестогодишњом Невеном, којој је неопходна помоћ, имали су част да се упознају играчи Партизана. Невена се присутнима обратила преко видео поруке,након које су играчи оба тима одлучили да са акцијама не стану све док Невена не оздрави.

Између две утакмице, Црквени хор „Бисери“ је отпевао неколико песама.

1 utakmica

Невена болује од цистичне фиброзе, која јој је дијагностикована када је имала шест месеци. Њена плућна болест је напредовала годинама, у почетку је само ноћу примала терапије кисеоником, а сада и током читавог дана.

3 utakmica

У протеклих годину дана имала је три погоршања, због којих је била хоспитализована и интравенозно примала антибиотике. Сада јој плућа раде само 20% од укупне могућности и хитно јој је потребно пресађивање.

У Србији се те операције не врше, тако да је трансплантација у Бечу једина могућност. Та операција кошта 120.000 евра, а неопходно је урадити је што пре. Лекари у Бечу кажу да се већ касни, али гарантују да она има добре шансе.

Уколико можете и желите да помогнете да Невена дише пуним плућима, новац можете уплатити на следећи жиро рачун: 205-9011005105980-50.

О овој хуманитарној утакмици можете видети и на интернет старници РК Партизан.

2 utakmica

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.