budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 26 Март 2015

„Време за успешне жене“ – како до бесповратних средстава за покретање женског бизниса

zena1

Информативна сесија о процесу доделе бесповратних средстава за покретање женског бизниса под називом „Време за успешне жене“ у организацији Европског прогреса биће одржана у петак, 3. априла 2015. године у Блацу, у Високој пословној школи струковних студија, сала бр.2. са почетком у 12 часова.

Циљ информативних сесија је упознавање будућих предузетница и представница релевантних институција са свим фазама и неопходним корацима - од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву до добијања бесповратних средстава за покретање женског бизниса без ограничења врста делатности.

Све заинтересоване кандидаткиње, добиће информације о самом процесу који почиње пријављивањем за програм обуке у оквиру које ће стећи основна знања за припрему бизнис планова. Након тога кандидаткиње ће моћи да доставе предлоге пројеката и конкуришу на јавном позиву за доделу бесповратних средстава.

На сесији ће се представити и жене предузетнице које су успешно већ започеле самостално пословање уз помоћ бесповратних средстава додељених преко претходног трогодишњег програма ЕУ ПРОГРЕС.

Позив је отворен за све незапослене жене, регистроване на евиденцији Националне службе за запошљавање и које имају трајно боравиште у једној од тридесет и четири општина које учествују у реализацији активности програма Европски ПРОГРЕС.

Информативна сесија у Блацу се одржава за учеснице из следећих општина: Блаце, Брус, Куршумлија, Прокупље и Житорађа.

До сада су одржане информативне сесије у Врању, Нишу и Лесковцу а након тога следе још четири информативне сесије у следећим општинама и градовима: Блаце, Ивањица, Нова Варош и Нови Пазар.

Информативним сесијама почиње низ припремних активности које ће програм Европски ПРОГРЕС спровести у периоду од марта до јула 2015. године. Након тог периода биће изабрани најуспешнији предузетнички пројекти којима ће бити додељена бесповратна помоћ и покренути најмање 40 предузећа у власништву жена.

Дневни ред информативних сесија по општинама и градовима је доступан на веб страници програма: http://www.europeanprogres.org/vest/sr/197/Vreme-za-uspesne-zene-kako-do-bespovratnih-sredstava-za-pokretanje-zenskog-biznisa/  

У програм Европски ПРОГРЕС су укључене 34 локалне самоуправе – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.

 За додатне информације, молим Вас контактирајте:

Ивана Поповић

Службеник за комуникације

Европски ПРОГРЕС

Мобилни: +381 (0) 63 452 644

Електронска пошта: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. "> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.