budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Уторак, 28 Април 2015

НАСТУП ХОРА "БИСЕРИ"

logo biseri

На двадесетпрвом фестивалу духовне музике Хорови међу фрескама који се одржава у београдским храмовима од 04. априла до 19. маја 2015.године. узео је учешће и дечији црквени хор „Бисери“ Храма Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи.

Прочитавши молебан за путовање, у четвртак 23. априла 2015. године хор је кренуо пут Београда.На фестивал су, поред деце, чланова хора, ишли и вероучитељи Горан Антанасковић и Милан Благојевић из Житорађе као и Милан Мирковић из Београда, дечији лекар и протонамесник Александар Стојиљковић.

Посетили су Музеј СПЦ у Патријаршији, Саборни храм и Храм Свете Тројице (Руску Цркву), где их је најтоплије примио Отац Виталиј.

Круна свега био је наступ Бисера у крипти Храма Светог Марка, под диригентском палицом Милана Благојевића из Ниша и уметничким руководством вероучитеља Горана Антанасковића из Житорађе.

Деца су певала тропар Светог Николаја Жичког, канон Евхаристије и песму Везак је везла. Бисери су још једанпут у најбољем светлу представили своју веру Православну и своје родно место.

Посебну захвалност хор дугује локалној самоуправи, Председнику општине и Председнику скупштине општине Житорађа као и начелнику Општинске управе, који су, свако на свој начин помогли око реализације путовања а самим тим и учешћа хора на манифестацији.

Хор се захваљује и руководству школе које је имало разумевање и који су омогућили ученицима одлазак на манифестацију.

Наступ хора су забележиле државна телевизија РТС 1 у петак у јутарњем програму као и ТВ Коперникус која је приказала прилог о хору „Бисери“ у понедељак 27.04.2015 такође у јутарњем програму. Овим представљањем рад хора је виђен широм Србије, тако да је целокупан наш рад допринео представљању хора као и културног живота наше општине.

Вероучитељи и хор се захваљују свима који су на било какав начин помогли релизацију нашег учешћа на манифестацији „Хорови међу фрескама“.

dscf9500

dscf9501

dscf9518

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.