budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Понедељак, 31 Јул 2017

ВРУЋИНЕ ДО 06. АВГУСТА

zitoradja-srednji-grb

Поштовани суграђани,

На основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода, обавештавамо Вас да се у периоду од 29.07.2017. године до 06.08.2017. године очекују екстремно високе температуре, које ће се кретати у распону од 35 до 39 степени, а у неким местима и до 40.

Обзиром на чињеницу да овакве температуре могу имати негативан утицај и последице на здравље и живот људи, апелујемо на све грађане да се придржавају прописа којима се забрањује паљење ватре на отвореним просторима, што подразумева и забрану паљења суве траве, стрњика и слично.

Апелујемо на све грађане и да о појави најмањег пожара на отвореном хитно обавештавају надлежне службе, као и да лично, колико то безбедност и способности дозвољавају, приступе гашењу пожара до доласка професионалних служби, како бисмо избегли настанак ненадокнадивих материјалних средстава и сачували имовину.

Молимо грађане, а посебно хроничне болеснике, да у поменутом периоду, без преке потребе не излазе из својих домова у времену од 09.00 до 17.00 часова, као и да са собом обавезно носе пијаћу воду, те прилагоде гардеробу временским условима.

Ваша безбедност и здравље је наша обавеза.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.