budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 21 Септембар 2017

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЛОКАЛАНОГ АНТИКОРУПЦИЈСКОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ ЖИТОРАЂА

zitoradja-srednji-grb

Објављено Четвртак, 21. септембар 2017. године

Преговарачко поглавље 23 је једно од 35 поглавља о којима Србија преговара са Европском унијом у процесу приступања Унији, а које обухвата правосуђе, основна права и борбу против корупције.

Акциони план за преговарање Србије о чланству у Европској унији за Поглавље број 23 усвојен је на седници Владе 27. априла 2016. године који утврђује обавезу локалних самоуправа да израде и усвоје свој Локални антикорупцијски план (ЛАП).

Поменутим Антикорупцијским планом предвиђа се јачање превентивних антикорупцијских механизама на нивоу локалних самоуправа Републике Србије.

Агенција за борбу против корупције израдила је Модел ЛАП-а, и исти је доставила свим локалним самоуправама Републике Србије, заједно са упутствима и препорукама ради израде и усвајања ЛАП-а. Да би се ЛАП усвојио од стране Скупштине општине Житорађа, Општинско веће општине Житорађа је формирало посебну радну групу која је сачинила Нацрт Локалног антикорупцијског плана општине Житорађа и исти је упутила на јавну расправу која траје од 21.09.2017. до 25.09.2017. године до 24,00 часова.

Нацрт Локалног антикорупцијског плана објављен је на интернет страници општине Житорађа, а примедебе и сугестије на текст ЛАП-а, физичка и правна лица (грађани, органи и организације цивилног друштва) могу дати електронском поштом на адресу This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. као и у писменом облику предајом поднеска на писарницу општинске управе општине Житорађа.

РАДНА ГРУПА ЗА ИЗРАДУ ЛОКАЛНОГ АНТИКОРУПЦИЈСКОГ ПЛАНА

Нацрт ЛАП-а се може преузети ОВДЕ

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.