budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Четвртак, 30 Новембар 2017

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

zitoradja-srednji-grbПоводом одборничког питања одборника ДС у Скупштини општине Житорађа, Божидара Живковића, председник општине Житорађа Иван Станојевић издаје

 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Одборник СО Житорађа, Божидар Живковић, поставио је на 12. седници Скупштине општине Житорађа од 28. септембра 2017. године низ одборничких питања, међу којима је и питање утрошка горива и пређене километраже за службена возила општине Житорађа, на које је служба Скупштине општине била дужна доставити одговоре одборнику у прописаном року, што је и учињено.

Поступајући у складу са Законом и Пословником о раду Скупштине, издати су налози надлежним службама за доставу тражених података.

Приликом израде извештаја о утрошку горива и пређеној километражи за службена возила општине Житорађа, обрађен је период од 01.01.2017. године, до 30.09.2017. године, што се из достављеног извештаја јасно може утврдити.

Обрачунавајући појединачни утрошак горива по сваком возачу, као и пређену километражу за свако појединачно службено возило, поткрала се техничка грешка у означавању периода за који се извештај доставља, па је за путничко возило марке Шкода, регистарских ознака PK 020 HŽ, очигледном омашком као период извештаја означено: „Аутомобил: Шкода PK 020 период 01.01.2017. године до 28.02.2017. године, Утрошено: 2.407,09 литара, пређено: 35.038,00 км.“

Напомињем да је у питању извештајни период од 01.01.2017. године до 30.09.2017. године, те да је наведена километража реално пређена у периоду од девет месеци у току 2017. године, као и утрошак горива за исти период, а не за период од два месеца, како је то у извештају достављено.

Ово саопштење, издаје се у циљу истинитог и правовременог упознавања јавности са чињеницама везаним за рад општине и општинске власти.

Саставни део овог саопштења чине извештај који је достављен одборнику Божидару Живковићу, као и изјашњење обрађивача из стручне службе Општинске управе општине Житорађа, који је припремао извештај.

У Житорађи, дана 30.11.2017. године

Председник општине

Иван Станојевић

Саопштење за јавност

Извештај о утрошку горива

Изјава обрађивача

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.