budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Уторак, 11 Децембар 2018

ОБАВЕШТЕЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СИНДИКАТА "НЕЗАВИСНОСТ" РГЗ-а

145px-logo rgz

ЈЕДИНСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА

СИНДИКАТ „НЕЗАВИСНОСТ“ РЕПУБЛИЧКОГ ГЕОДЕТСКОГ ЗАВОДА

 ПРЕДСТАВНИЦИМА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Поштовани, обавештавамо Вас да је одлуком репрезентативних синдиката Републичког геодетског завода проглашен Штрајк у свим организационим јединицама на територији Републике Србије. Почетак Штрајка је у среду 12.12.2018. године у 7.00 часова. Штрајк ће трајати до испуњења захтева који се односе на системско решавање проблема зарада и примања запослених као и јасним дефинисањем статуса „катастарских службеника“.

За време штрајка Републички геодетски завод неће примати захтеве као ни издавати податке и остала акта.

Поштовани, локалне самоуправе као природни партнер катастара могу очекивати да ће у наредном периоду доћи до проблема у решавању захтева који су упућени од стране Градова и општина. Ово је посебно значајно за спровођење обједињене процедуре и озакоњења објеката које се спроводи у тесној сарадњи катастара и локалних самоуправа. У том контексту желимо да Вас у име запослених у катастрима као и у име веома коректне сарадње између локалне администрације и запослених у катастрима, замолимо да у оквиру својих могућности и политичког утицаја који поседујете, апелујете на државне институције у смислу што хитнијег изналажења системског решења за постојеће проблеме у РГЗ-у. Ефикасност и професионалност су неопходни у овом тренутку а од запослених у РГЗ-у се то сада и очекује. Са друге стране представници Владе PC својим одлукама посредно доводе до урушавања статуса и материјалног положаја запослених. Запослени у РГЗ-у спадају у категорију дискриминисаних државних службеника којима се осим припадајућих звања „катастарских службеника“ негира и право на повећање примања које добијају сви запослени у Јавној управи у Републици Србији.

Унапред захваљујемо на разумевању.

С поштовањем,

У Београду 11.12.2018. год.

Контакт: Зоран Благојевић 063/505782; 063/505480. Дијана Константиновић 063/296041

Документ се може видети ОВДЕ

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.