budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Среда, 29 Јануар 2020

ПОСЕТА ПОМОЋНИКА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ

sastanak 6

Данас смо у препуној сали Скупштине општине Житорађа угостили помоћника министра пољопривреде, господина Александра Богићевића и секретара министарства, господина Бојана Гаврића. Радном састанку чија је тема била окончање пројекта електрификације у насељеном месту Самариновац присуствовали су и државни секретар у Министарству просвете, др. Марко С. Миленковић, председник општине Житорађа, господин Иван Станојевић, заменик председника Саша Цекић, помоћник председника општине за област пољопривреде Слађан Ракић, начелница управе Милена Јовановић, представници Пољопривредне стручне службе Прокупље, представници савета месне заједнице Самариновац, пољопривредни произвођачи и бројни грађани.

Најлепша вест коју су нам представници министарства донели је та да је у сарадњи са локалном самоуправом из средстава Министарства пољопривреде обезбеђено субвенционисање износа од 90% за израду нисконапонске мреже и индивидуалних прикључака на мрежу у Самариновцу за све пољопривредне произвођаче, чиме ће им у многоме бити олакшан процес производње. Појединачни износ субвенција по произвођачу опредељен је на износ до 800.000,00 динара. Такође су представљени и остали правилници према којима ће пољопривредни произвођачи моћи да аплицирају за бесповратна средства. Почетак реализације предвиђен је за крај фебруара текуће године.

Поносни смо на чињеницу да смо једна од само три општине на територији Републике Србије, која је успела да заврши поступак електрификације и својим грађанима максимално помогне у процесу пољопривредне производње.

Из министарства поручују да ће и у будуће подржавати овакве пројекте, те да смо пример добре праксе у овој области.

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.