budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Среда, 18 Март 2020

ОБАВЕШТЕЊЕ

zitoradja-srednji-grb

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

ОПШТИНА ЖИТОРАЂА

Општински штаб за ванредне ситуације

Број

18. март 2020. године

Житорађа

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу ванредне седнице општинског штаба за ванредне ситуације одржане 18.03.2020. донешене су следеће мере:

1.

Командат штаба је формирао Стручно оперативни тим за помоћ у координацији активности у саставу:

Испред Дома здравља: Николић Небојша, тел: 062/8073807 и Ранђеловић Маријана, тел: 065/9620132

Испред Црвеног крста: Раде Младеновић, тел: 063/413470

Испред Центра за социјални рад: Љубиша Филиповић, тел: 062/239947 и Огњен Костић, тел: 063/8366898

2.

Командант штаба доноси Наредбу Центру за социјални рад да штабу доставља податке о угроженом становништву ( лица преко 65 година ).

3.

Како јединица цивилне заштите опште намене није прошла одређену обуку, командант штаба издаје наређење о ангажовању истих као групу волонтера који ће опслуживати старачка домаћинства на територији општине Житорађа.

4.

За ангажовање повереника за цивилну заштиту по месним заједницама ( председници месних заједница )командант штаба издаје наређење да прикупе све потребне податке о лицима старијим од 65 годинама и њиховим потребама.

5.

Како је потребно активирати што већи број субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање, командант штаба доноси наредбу о ангажовању ЈП за изградњу, ЈП за одржавање јавних површина и Јавно комуналног предузећа да сопственим капацитетима учествују у задацима која ће добијати од надлежног штаба за ванредне ситуације.

6.

Командант штаба доноси наредбу општинским испекцијским органима да у вечерњим часовима врше контролу поштовања рада свих угоститељских објеката као и самостално трговинских радњи.

Рад угоститељских радњи ( кафана, кафића, посластичарница ) биће одређен од 08 до 19:30 часова где ће столови бити постављени на растојању од 3м а за столом највише 2 особе, а рад кладионица и фризерско-козметичких салона од 08 до 18 часова код којих је одређено једно лице на 10м2 мимо запослених.

Такође се одређује рад самостално трговинаских радњи од 06.оо до 19:30 часова.

7.

Командант штаба доноси закључак где се сви послодавци чији радници остају после 20 часова обавезују да МУП-у у Житорађи доставе имена тих лица.

Командант штаба је такође ставио на располагање сваопштинска возила штабу за ванредне ситуације.

Командант штаба смањује број људи на зеленој пијаци до максимум 50 људи.

 

Председник Општине

Командант штаба

Иван Станојевић

 

eu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.