budzet opstine informator za dobijanje gradjevinskih dozvola
Print
Уторак, 08 Децембар 2020

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЈАВНУ РАСПРАВУ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЗА 2021.

zitoradja-srednji-grb

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЖИТОРАЂА ЗА 2021. годину

Општинско веће општине Житорађа позива све грађане, удружења, стручну јавност, као и друге заинтересоване стране, да се упознају са радним текстом Нацрта Одлуке о буџету општине Житорађа за 2021. годину (у даљем тексту: Нацрт одлуке) и да дају предлоге, сугестије и коментаре.

Јавна расправа о Нацрту одлуке одржаће се од 07.12.2020. до 15.12.2020. године.

Извештај о јавној расправи

Учесници у јавној расправи су представници органа Општине Житорађа, грађани, удружења, стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.

Примедбе, предлози и сугестије на нацрт Буџета упућују се у писаном облику Општинском већу општине Житорађа на адресу: Топлички хероји бр.53, 18412 Житорађа или путем електронске поште на адреси: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (са назнаком “јавна расправа о буџету“).

Предлози, сугестије и коментари достављају се на обрасцу који се може преузети уз текст Нацрта одлуке.

У оквиру спровођења јавне расправе биће одржан отворени састанак у форми округлог стола дана 09.12.2020. године, са почетком у 11 сати, у сали Скупштине општине Житорађа, на којем ће бити представљен текст Нацрта одлуке.

По окончању јавне расправе, Општинско веће општине Житорађа сачиниће извештај о спроведеној јавној расправи који садржи све изнете предлоге и сугестије, као и ставове Одељења за буџет, финансије, привреду, локално економски развој, јавне набавке и ЛПА о поднетим предлозима и сугестијама са образложењем за њихово прихватање, односно неприхватање.

Извештај о одржаној јавној расправи Општинско веће сачиниће у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе и објавити на сајту Општине.

Саставни део овог јавног позива је Програм јавне расправе са радним текстом одлуке са образложењем, који је Закључком о спровођењу јавне расправе о Нацрту одлуке одредило Општинско веће општине Житорађа.

Позив за јавну расправу

Нацрт одлуке о буџету за 2021.

01 Закључак о спровођењу јавне расправе

02 Закључак о спровођењу јавне расправе

Образац за предлоге

Програм јавне расправеeu

Интернет страница је редизајнирана у оквиру пројекта „Увођење ЕУ корпоративног модела побољшања услуга у Житорађи“, који финансира Европска унија у оквиру програма Exchange 3, а спроводи општина Житорађа. За садржај ове странице искључиво је одговорна Општина Житорађа и онa не представља званичан став Европске уније.